Микрослушалка под наем

Поради зачестилите запитвания покрай изпитната сесия относно искането от наши клиенти да им предложим микрослушалка под наем, ние решихме да напишем тази статия, в която да обясним условията, при които отдаваме нашите продукти под наем. Бихме искали да започнем с уточнението, че услугата „под наем“ не е нашата основна маркетингова цел и е възможно да ви се стори по-изгодно и удобно да си закупите микрослушалка, вместо да я взимате за ден, два. С вземането на под наем, освен, че не се налага да инвестирате, вие можете да изпробвате микрослушалката в действие и да разберете дали ви е полезна или не.

И така – условията, при които можете да се възползвате от нашата услуга микрослушалка под наем са:

 1. При получаването, вие заплащате цялата сума за хендсфрито като депозит.
 2. Стандартният период за 1 наем е 48 часа (а не 24 както е при други онлайн магазини).
 3. След като Ви свърши работата, за която сте я взели, вие ни връщате микрослушалката, а ние ви връщаме 35лв., така че за нас да останат 30лв., т.е. цената за наема.
 4. Всички куриерски и др. странични разходи са за сметка на получателя.
Услугата ни микрослушалка под наем е най-изгодна за потребители от гр. Пловдив, които няма да плащат за куриерски разходи, а ще си я вземат лично.
ЦЕНА ЗА НАЕМ 48 часа: 30лв. 
За повече информация, моля използвайте нашата форма за контакт.

Невидима микрослушалка

Здравейте! Исках да споделя с вас малко повече информация от достоверен източник Уикипедия, свързана с микрослушалките и тяхното използване, произход, производители и др.

Невидима микрослушалка

(Earpiece micro)
Източник: Уикипедия

В тази статия са написани отговорите на доста въпроси. Поставена в ушния канал, микрослушалката изглежда скрита и служи да предава в ухото на човека, който я ползва звук, сигнали, цели разговори и др. Невидима слушалка – малко безжично устройство, което се поставя в ушния канал, предназначен за скрити, незабележими за останалите, предаване на реч или звукови сигнали. Специален предавател се слага като гердан на врата, за да работи слушалката. Предавателя се закрепва на шията с помощта на специален контур, който представлява антена за приемане и предаване на сигнала от телефона в микрослушалката. Предавателят е снабден с високочувствителен микрофон, а също и бутони за отговор, пренабиране и интензивността (силата) на звука. Има няколко вида предаватели – работещи чрез кабелно свързване или чрез Bluetooth. Къде може да се използва слушалката:

 • Мобилните телефони
 • Радио
 • Диктофони
 • Директен работа в мрежи GSM
Слушалка се вади от ушния канал с помощта на специален инструмент (магнит) или пинсета.
ХарактеристикаЗахранването на слушалката се извършва със специална батерия. Теглото на слушалката е приблизително от 0,3 унции (9грама) и размер от около 7 мм и повече в зависимост от модела. Максималната сила на звука е до 120 децибела. Материал, от който се произвежда покритието – пластмаса, PVC, специално разработени полимери. Микрослушалката се предлага в различни цветове – черен, кафява, телесен, сребрист, златист

ОбхватУстройството е разработено за тайните служби, но стана доста достъпно и за широката общественост. Използват я навсякъде, където е необходимо да получават информацията, без да бъдат усетени от събеседниците им. Те са много популярни при актьорите (на представления, телевизия, шоу, театър), политиците (по време на конференции, срещи, преговори), сред студенти (по време на изпити, преписване, тестове), на покер играчите.

Микрослушалка

Микрослушалка
Мини слушалка, която е създадена за онези моменти, в които всякаква помощ би била от огромно значение.
Микрослушалката е слушалка (микроговорител), който се поставя в ухото и благодарение на нея ние чуваме в ухото си звука от наш музикален или гласов носител – мп3 плеър, диктофон, GSM.
Интересна новост в технологиите на създаване на микрослушалката е този вид мини слушалка


С невероятните си размери – диаметър 2,5мм и височина 2мм, тя е най-малката микрослушалка, създадена до момента, това я прави най-добра за преписване на изпит, понеже е невъзможно да бъде видяна в ухото. Друг интересен факт, свързан с тази мини слушалка е, че поставена в ухото тя реално не издава никакъв звук, а трепти с такава честота, каквато вашето ухо възпроизвежда като звук, т.е. не никой близо до вас не може да чуе нещо, което е още едно от предимствата й, ако я сравняваме с предишните микрослушалки (с цвят на кожата).

Друго предимство на тази микрослушалка, голяма само 2 милиметра е, че в самата слушалка няма никаква електроника, което намалява шанса нещо в нея да се развали, запуши, изгори и т.н. Докато в микрослушалката с цвят на кожата има говорител, приемник, батерия и др. и се срещат някои „детски болести“, като запушване на говорителя, счупване на слота за батерията, скъсване на приемника (намотката). Затова ви препоръчваме да ползвате магнитна микрослушалка, понеже е по-трудно да ви изневери, а ако решите да ползвате тази с цвят на кожата – внимавайте да не я запушите или намокрите. Едни от другите недостатъци на микрослушалка с цвят на кожата е, че поставена в ухото тя се забелязва, ако човек се вгледа там. Последния недостатък на микрослушалката с цвят на кожата е, че звука, който тя издава в ухото ви, се чува и извън него, така че или трябва да го намалите много или трябва да бъдете нащрек.

Сравнение в издръжливостта на батерията на магнитната микрослушалка и тази с цвят на кожата:
Магнитната микрослушалка, която изпробвахме ние беше с 2 батерии Philips с тях издържа 3 часа и 45 минути постоянен разговор.
Слушалката с цвят на кожата с нейната миниатюрна батериика издържа само 1 час и 15 минути.
Винаги е плюс, ако батериите издържат повече, защото всичко се случва и ако изпита се забави, или се случи нещо друго непредвидено, то 1 час и 15 минути издръжливост на батерията може да са ви недостатъчни и да се наложи да сменяте батерията по време на изпит, т.е. да ходите до тоалетната или нещо такова, което буди съмнение в преподавателите.

Да преминем към предавателите (антените) на 2-та основни вида микрослушалки.
И 2-та вида се предлагат с различни предаватели, които се слагат под дрехите. Магнитното хендсфри е съвместимо с повечето видове предаватели, т.е. дори с предаватели от микрослушалка с цвят на кожата. Ние я тествахме само с предавателя, с който си пристигна тя, т.е. този, който е с 2 батерии и с 3.5мм букса за връзка с телефон. В началото смятахме, че тези 2 батерии ще създават неудобство, но се оказа, че лесно се крият под дрехите, не загряват и не правят проблеми, а все пак 4 часа разговор е една доста добра причина да ползваме 2 батерии, вместо една малка.

Ако все още се колебаете или имате въпрос, свързан с микрослушалка, предавател, употребата им или откъде да си закупите – пишете ни, ние на драго сърце ще ви отговорим и ще споделим опита си в областта на преписването на изпит.

   

Хендсфри за преписване в трудни моменти

Ако следите блога ни, вече имате представа, че съществуват модерни методи за преписване на изпит. Някои от тях са трудоемки и не всеки би могъл да се справи с тях – говоря за принтиране върху прозрачна хартия и залепяне на пищова върху минерална вода например. Други методи пък изискват инвестиция. Знаете, че хендсфри за преписване струват понякога над 400лв., което е доста висока цена и не всеки би могъл да инвестира.

Имаме добра новина за вас…
На пазара в България навлязоха 2 фирми, които предлагат хендсфрита, произведени в България на много, много приемлива цена – 65лв.

 Ние вече изпробвахме въпросните хендсфри за преписване и смеем да заявим, че не отстъпват по нищо на вносните, които струват в пъти повече. Дори са с доста по-качествено изпълнение от някои вносни, така че ако сте решили да преписвате на изпит с хендсфри за преписване – вече е напълно достъпно.

Хендсфритата не се различават по начина на употреба с вносните, на същия принцип са. Поставяте си микрослушалка в ухото, а предавателя под дрехите и го свързвате към телефона ви. Така вече вие можете да слушате всичко през вашата микрослушалка, т.е. да ви диктуват темата от изпита или да слушате предварително записани теми от вашия телефон или мп3 player. Употребата е елементарна, хендсфрито е съвместимо с почти всякакви телефони, а микрослушалката е качествена и наистина микроскопична.

Ако желаете повече информация – пишете ни коментар или по имейл: svetlio (a) svetlio . org

Преписване – с хендсфри или пищов?

Според малка анкета, която проведохме между 40 българи под 21г. установихме, че 77% от учениците (средно образование) преписват, и над 85% от студентите (висше образование) го правят. Тази статистика идва тъкмо навреме след много по-ниския процент на преписващите в предишната ни анкета… Както си спомняте в нашата статия на тема Преписвате ли на изпити? Бъдете честни! преписващите бяха доста по-малко, направо нереално малко, но явно това е било така, поради факта, че повечето анкетирани отдавна не са ученици/студенти и са забравили как стоят нещата с преписването на изпити… Докато в онази анкета преписващите бяха не повече от 60%, то сега са над 80%, което ни звучи доста по-реалистично. Няма смисъл да се лъжем – доста голяма част от учащите, и то не само в България, са прибягвали до този прийом 🙂
С други думи преписването далеч не е лесноразрешим проблем и далеч не е остаряло… Даже обратното, все повече хора, според нас, преписват, още повече, заради новостите в методите за преписване.
Ако допреди няколко години преписването беше ограничено до: преписване с пищов-хармоника, царски пищов и т.н., то днес вече имаме доста по-спокойни и лесни начини – хендсфри за преписване (микрослушалка), невидимо мастило, безжични камери и очила с дисплей. Ние разширихме нашата анкета и зададохме следния въпрос:
Какви методи сте използвали за преписване на изпит?
– Обикновен пищов (хармоника, писане по ръце/крака/дрехи) и т.н. (80%)
– Царски пищов (12%)
– Хендсфри или друг модерен метод (8%)

Сами виждате колко много хора разчитат на класическите методи за преписване и колко малко го правят по хай-тек начините. Тенденцията, според нас, е преписването по класическия метод да отстъпи голяма част от процента си на модерния – с микрослушалка и т.н.magnitna-mikroslushalka

Как може да ни помогне микрослушалката

Доста често в блога ни се споменава думата микрослушалка. Предполагаме, че вече знаете какво значи този термин, но все пак ще го опишем набързо – това е мини слушалка, която поставена в ухото не се вижда. Тя може да се използва при следните ситуации:

Презентация – Можете да подготвите речта си, записвате я и след това я слушате чрез микрослушалката, докато говорите и водите самата презентация. Много често презентациите изискват създаването на определено впечатление, излъчване на стабилност, сигурност и др. у слушателите, и точно тогава на помощ идва мини слушалчицата.
Изпит – Сега вие лесно можете да вземете всеки изпит или тест , благодарение микрослушалката. Някой ваш познат/приятел/роднина/колега ви диктува или подсказва докато сте на изпит, а вие пишете всичко, което чуете на листа… След 15 минути имате написани 3-4 страници достоверна информация свързана с изтеглената за изпита тема, с което определено ще заслужите желата оценка. Никой преподавател не може да ви види защото микрослушалката е миниатюрна.
Музика и радио – Можете да се насладите на любимата си музика по всяко място. Никой няма дори да има представа за това.
Въпросите на сигурността – Ако сте охранител, особено лична охрана на важни персони вие трябва да общувате, понякога тайно, с партньорите си, микрослушалката наистина може да ви бъде от огромна полза
Просто за забавление – Можете тайно да общувате, докато играете игри като покер и други. В общи линии има възможност за доста прецизна работа с микрослушалката, така че да постигнете големи резултати на покер и др. хазартни игри.

Микрослушалката е неделима част от арсенала на всеки шпионин. Днес можете да го поръчате и да е при вас още на следващия работен ден. Не се колебайте да инвестирате в толкова иновативна технология, която може да свърши работа при толкова много и различни казуси. Важно е да изберете точния модел микрослушалка за вашите нужди, има много модели, видове и различно качество. Ние сме тествали и продължаваме да тестваме доста от предлаганите микрослушалки и сме изградили определен опит и критерии, по който да ги сравняваме. Оказва се, че не винаги скъпите са по-добри, но за това ще говорим в следващите ни статии.

Микрослушалка – видове

Какво е микрослушалка – това е миниатюрен говорител, който е с много малки размери от 2мм до размера на слушалка тип „тапа“. На пазара няма подобна джаджа, която да работи самостоятелно, т.е. без останалите елементи от комплекта: предавател, който да изпраща сигнал към слушалката и телефон или друг аудионосител, от който да слушате или да ви диктуват. Тези три елемента се обобщават заедно в термина „хендсфри за преписване“, но повечето хора използват накратко думите микрослушалка, бръмбар, тапа. Студента влиза на изпита без нищо съмнително на пръв поглед. Преподавателят избира въпроса/темата на изпита и студента я прошепва тихо на високочувствителния микрофон под дрехите му, след което диктора започва да чете от лекциите, от учебник, от предварително подготвена литература или просто да подсказва на студента. Микрослушалката не се вижда в ухото, така че студента си преписва спокойно, необезпокоявано.
Тази техника се използва вече над 10 години от студенти, ученици и т.н. Само можем да предполагаме до какви постове, длъжности и професии са се докопали вече хора, които са завършили образованието си изцяло благодарение на подобна джаджа. Какво ще кажете? Смятахте, че я има отскоро нали…

Има няколко вида бръмбари за изпити, които се предлагат на нашия пазар:

 1. ТАПА с цвят на кожата
  а) с bluetooth предавател
  б) с кабелен предавател
  в) изцяло в цвят на кожата
  г) с черен капак за батерията
  Не е лош вариант за изпит. Минусите са следните: 1. почти цялата електроника е натъпкана в слушалката говорител; 2. въпреки, че е много малка, ако някой се вгледа в ухото ви – ще я види, а тогава се губи смисъла; 3. работи с батерия в слушалката, която издържа не повече от час, час и малко, което е недостатъчно за изпит.
 2. Магнитно хендсфри
  а) с bluetooth предавател (без допълнителни батерии)
  б) с 1 батерия – издържа около час разговор, понякога 1 час е недостатъчен за цял изпит и е рисковано
  в) с 2 батерии – според екипа на нашия сайт това е оптималния вариант, но много трябва да се внимава откъде се купува, понеже се предлагат такива, които загряват при употреба.
Не се притеснявайте да ни пишете или да ни попитате откъде да си купите хендсфри за преписване, ние сме тествали голяма част от тях и ще споделим с удоволствие нашия опит.
скайп: perez_nrg

Кой печели и кой губи от преписването на изпит?

Много хора взимат или са взимали изпити чрез преписване. На пръв поглед изглежда, че няма кой знае какъв проблем, все пак почти всеки го е правил поне веднъж, „понякога просто се налага“ – така си казват повече хора, които са го правили. Всъщност според много хора преписването е лоша услуга за самия преписващ, смятат че той няма да може да се пласира добре на трудовия пазар поради липсата на истински знания в материята, за която е учил години. Според психолози, най-голяма част от преписващите студенти са „нахални“, самоуверени и находчиви, а именно това са качествата, които изключително много се търсят от работодателите.
Много спорно е кое е най-доброто за един работодател – вариант 1 – да назначи зубъра от първия чин, който никога не е преписвал на изпит, който е доста наясно с теорията, но дори от пръв поглед му личи, че е притеснителен, уплашен и неопитен, или вариант 2 – някой, който е преписвал на някои изпити, но е успял да излъже всички (преподаватели, колеги, приятели, родители), че всъщност е изключително наясно с материята, някой който е нахален, о̀правен, самоуверен и т.н.
Много от вас биха отговорили „зависи каква е работата, която предлагам“, защото все пак има значение дали търсим офис мениджър или мозъчен хирург. Естествено, че има професии, в които всяка, дори малка, грешка би коствала много, но за съжаление дори в тези професии има кадри, които са преписвали на изпити или които са платили за да влязат в университета, платили са за някой изпит и т.н.
С други думи преписването е сложно нещо, на което не трябва да се гледа едностранно. Преписването е проблем, с който не само образователната система трябва да се справя, но и обществото като цяло. Ако студент в чужбина се осмели да преписва, не само колегите/съучениците, а дори и приятелите му ще го издадат… Това е така не само защото преписването е измама, а и защото всички там са наясно, че това че са си затворили очите, когато някой наруваша някоя обществена норма, може да струва много не на някой друг, а на самите тях.
В крайна сметка нашето мнение е, че никой не печели от преписването на изпит, ако вие имате мнение – ще се радваме да го споделите.

Преписвате ли на изпити? Бъдете честни!

Здравейте! Ние сме сайт, който се интересува силно от темата преписване. За да стартираме нашето проучване, ние анкетирахме по интернет потребители от два форума като установихме следното:

Преписвали ли сте на изпит?
– Да, преписвал съм над 5 пъти! (21%)
– Да, но съм преписвал под 5 пъти! (34%)
– Не, никога! (45%)

Колкото и странни да изглеждат, резултатите не ни учудиха изобщо, голяма част от хората наистина не преписват и никога не са преписвали на изпити, а и доста хора не биха признали подобно деяние от своя страна. В крайна сметка резултата е ясен – болшинството от българи са преписвали на изпит, т.е. за тях преписването е една неразделима част от ученето и образованието като цяло.
Преписването е, на пръв поглед, лесен метод да получите добра оценка вместо да се потрудите и да си научите. Интересното е, че явно в наши дни не е чак толкова лесно да препишете. Все по-строги мерки се взимат на изпитите днес, все по-внимателно се проверява всичко, което може да ви бъде от полза по време на изпит. Докато преди 5 години спокойно можеше да си извадите GSM-a по време на изпит и да преписвате, правейки се, че гледате колко е часа, то днес… Направо ще ви изгонят ако извадите GSM по време на изпит. Затова студентите в наши дни трябва да са все по изобретателни, за да измислят метод за преписване на изпит, който да бъде актуален, така че да не ги хванат. В този сайт ще намерите описание на именно такива методи за преписване – как да принтирате пищов върху етикет от Кока-кола, каква микрослушалка да си купите, какво е хендсфри за преписване, как да си направите невидимо мастило, което да използвате за пищов, какво представляват очилата за преписване и др.

Хендсфри за шофиране

Всеки шофьор трябва да се съобразява с проучванията, свързани с безопасността по време на шофиране. Преди 15 години беше „обидно“ да си сложиш колана, когато се качиш при някой приятел, беше нормално да пийнеш няколко бири след което да пътуваш с колата си до вкъщи без страх, че застрашаваш не само твоя живот. Живота в 21-ви век наложи доста промени, свързани с шофирането и безопасността. Има някой вредни навици, които все още пречат на шофьорите. Един от тях е говоренето по GSM по време на шофиране. Знаете, че в България, както и в по-голямата част от Европа, говоренето по GSM по време на шофиране без хендсфри е нарушение на закона. Според проучванията през 90-те години, концентрацията на шофьора не се нарушава, ако той говори с хендсфри. Но през 2011г., според британски учени се оказа, че хендсфрито не успява да предотврати загубата на концентрация, или иначе казано не помага чак толкова за безопасноста на каращите автомобили. Оказва се, че на този етап няма възможност за „безопасно“ говорене по GSM по време на шофиране. Всякакъв разговор с човек, който не се намира в автомобила е рисковано и влияе пряко върху концентрацията на управляващия автомобил. С други думи хендсфри за преписване на изпит е по-безопасно от хендсфри за шофиране, това в кръга на шегата разбира се. Не пренебрегвайте тези, уж дребни, заплахи за безопаноста на вас самите, на вашите близки и на останалите участници в движението 🙂