Микрослушалка

Микрослушалка
Мини слушалка, която е създадена за онези моменти, в които всякаква помощ би била от огромно значение.
Микрослушалката е слушалка (микроговорител), който се поставя в ухото и благодарение на нея ние чуваме в ухото си звука от наш музикален или гласов носител – мп3 плеър, диктофон, GSM.
Интересна новост в технологиите на създаване на микрослушалката е този вид мини слушалка


С невероятните си размери – диаметър 2,5мм и височина 2мм, тя е най-малката микрослушалка, създадена до момента, това я прави най-добра за преписване на изпит, понеже е невъзможно да бъде видяна в ухото. Друг интересен факт, свързан с тази мини слушалка е, че поставена в ухото тя реално не издава никакъв звук, а трепти с такава честота, каквато вашето ухо възпроизвежда като звук, т.е. не никой близо до вас не може да чуе нещо, което е още едно от предимствата й, ако я сравняваме с предишните микрослушалки (с цвят на кожата).

Друго предимство на тази микрослушалка, голяма само 2 милиметра е, че в самата слушалка няма никаква електроника, което намалява шанса нещо в нея да се развали, запуши, изгори и т.н. Докато в микрослушалката с цвят на кожата има говорител, приемник, батерия и др. и се срещат някои „детски болести“, като запушване на говорителя, счупване на слота за батерията, скъсване на приемника (намотката). Затова ви препоръчваме да ползвате магнитна микрослушалка, понеже е по-трудно да ви изневери, а ако решите да ползвате тази с цвят на кожата – внимавайте да не я запушите или намокрите. Едни от другите недостатъци на микрослушалка с цвят на кожата е, че поставена в ухото тя се забелязва, ако човек се вгледа там. Последния недостатък на микрослушалката с цвят на кожата е, че звука, който тя издава в ухото ви, се чува и извън него, така че или трябва да го намалите много или трябва да бъдете нащрек.

Сравнение в издръжливостта на батерията на магнитната микрослушалка и тази с цвят на кожата:
Магнитната микрослушалка, която изпробвахме ние беше с 2 батерии Philips с тях издържа 3 часа и 45 минути постоянен разговор.
Слушалката с цвят на кожата с нейната миниатюрна батериика издържа само 1 час и 15 минути.
Винаги е плюс, ако батериите издържат повече, защото всичко се случва и ако изпита се забави, или се случи нещо друго непредвидено, то 1 час и 15 минути издръжливост на батерията може да са ви недостатъчни и да се наложи да сменяте батерията по време на изпит, т.е. да ходите до тоалетната или нещо такова, което буди съмнение в преподавателите.

Да преминем към предавателите (антените) на 2-та основни вида микрослушалки.
И 2-та вида се предлагат с различни предаватели, които се слагат под дрехите. Магнитното хендсфри е съвместимо с повечето видове предаватели, т.е. дори с предаватели от микрослушалка с цвят на кожата. Ние я тествахме само с предавателя, с който си пристигна тя, т.е. този, който е с 2 батерии и с 3.5мм букса за връзка с телефон. В началото смятахме, че тези 2 батерии ще създават неудобство, но се оказа, че лесно се крият под дрехите, не загряват и не правят проблеми, а все пак 4 часа разговор е една доста добра причина да ползваме 2 батерии, вместо една малка.

Ако все още се колебаете или имате въпрос, свързан с микрослушалка, предавател, употребата им или откъде да си закупите – пишете ни, ние на драго сърце ще ви отговорим и ще споделим опита си в областта на преписването на изпит.

   

6 коментара по „Микрослушалка

  1. Микрослушалката е добър начин да преписвате на изпит. Ако така или иначе сте решили, че нямате нищо против преписването – то не рискувайте с обикновени пищови, с които могат да ви хванат. Всеки преподавател вижда как студентите преписват от всякакви хартиики, листчета или от самия чин, но никой от тях няма как да ви види хендсфрито или микрослушалката, така че направете така, че новите технологии да ви бъдат от полза дори за преписване на изпит.

  2. Pingback: Микрослушалка | Микрослушалка | Микрослушалка

  3. Pingback: Микрослушалка – видове

  4. Има възможност да поръчате Вашата микрослушалка и тя ще бъде изпратена с куриер и ще пристигне на следващия работен ден. Тя ще бъде окомплектована с всичко необходимо (освен GSM), което е необходимо за самото преписване на изпита. 2бр. микрослушалки, магнит за изваждане на микро слушалката, примка, батерии, инструкции и т.н., ще получите за сума далеч под 200лв.

  5. Вашата микрослушалка е новият ви помощник, който ще ви бъде полезен дълги години, дори след като завършите успешно университета или училището. Микрослушалката се ползва в много повече ситуации, а не само в тези свързани с изпитите. Нашия сайт цели да ви разясни всичко свързано с въпросните хендсфрита и микрослушалките, много е важно да сте запознати с всичко, което ще ви бъде полезно когато използвате подобен род техника. Няма информация, която да ви е излишна в подобни ситуации.

Вашият коментар